[Solvd]Errorcode 139, ABNORMAL_ABORT exit code = 1

  • Mihir
  • Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
7 years 9 months ago - 7 years 9 months ago #6914 by Mihir
Hey,

I'm not able to get my mesh file to be read in the solver. I've partitioned my geometry in Salome-Meca, and exported the mesh to .med format. I've tried solving it using the Aster module in Salome-Meca, as well as ASTK Aster. Both solvers exit with the same error code 139(pasted below).

Plz advice as to what it is that I have to do.

Thanking in advance. [attaching the .med, .mess(of both solvers),.resu and .comm file]
d_riel

EXECUTION_CODE_ASTER_EXIT_6853-caelinux=139

<S>_ABNORMAL_ABORT exit code = 1
Last edit: 7 years 9 months ago by Mihir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Mihir
  • Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
7 years 9 months ago - 7 years 9 months ago #6915 by Mihir
Hey guys,

I'm using Salome-Meca 2011.2, with Code-Aster 10.5. Also using ASTK Aster 11.0 MPI. Should I be upgrading to a more recent version? Would that help?

Regds,
d_riel
Last edit: 7 years 9 months ago by Mihir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago - 7 years 9 months ago #6916 by RichardS
Hello d_riel,
it seems your mesh doesn't contain any of the groups Face_1, Face_2,Line_1,..
You should create a proper mesh. If you created these groups in the geometry module,go to the mesh module, right cick on your mesh and do "create groups from geometry" and add the necessary groups.
If it still doesn't work, please attach the new mesh.

Best regards,
Richard

SimScale - Engineering Simulation in your browser!
Last edit: 7 years 9 months ago by RichardS.
The following user(s) said Thank You: Mihir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Mihir
  • Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
7 years 9 months ago #6919 by Mihir
Hey Richard,

Thanks for the reply. Beginners mistake, I'm really new here.

Regarding the error 139, I swiched to Salome-Meca 2012.2, and its working perfectly.

Thanks again!

Regds,
d_riel

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: catux
Time to create page: 0.110 seconds
Powered by Kunena Forum